12 saker som jag önskar att jag visste innan jag blev tandläkare

1. Människor kommer hela tiden att berätta: “Jag hatar tandläkare.” Att gå till tandläkaren behöver inte vara en smärtsam upplevelse, men ofta associerar människor tandvård med tider de har haft mycket smärta eller kände sig väldigt oroliga. Det kan vara svårt att inte ta det personligen. Jag försöker se den som en personlig utmaning för att göra mina patienters dentala upplevelser så avkopplande – genom att hålla vårt kontor mycket “zen” och genom att skapa ett personligt förhållande med var och en av mina patienter – att jag kan konvertera dem från människor som hatar tandläkare till människor som älskar att komma och se mig. Vilket ger mig till …

2. Dentalarbetet gör inte mycket av skillnad om dina patienter är för rädda för att komma in. De flesta människor är rädda för tandläkaren – och jag får det, för jag var också rädd för tandläkaren, innan jag blev en. Det är så viktigt att göra dina patienter så bekväma som möjligt. annars kommer de inte att göra ett avtal med dig tills något är allvarligt fel. På vårt kontor har vi en massagestol för patienter att koppla av inför och efter deras möten och vi har filmglasögon så att folk kan titta på en film medan de blir mer omfattande.

3. Dentalskola är en stor investering, så se till att du vill vara tandläkare innan du registrerar dig. Jag känner till människor som gick igenom alla fyra års tandläkare, fick sitt examensbevis, och sedan efter ett eller två års arbete som tandläkare slutade de för att de insåg att de hatade jobbet. Och tandläkarskolan är lika dyr som medicinsk skolan, så inte billig. Retentionen för tandläkare är lägre än andra medicinska fält, varför det kan finnas en “tandläkarbrist” just nu. Jag tycker att det är en bra idé att jobba på tandläkare som assistent innan du registrerar dig, för det är ett stort slöseri om du inte blir en tandläkare.

4. Du kommer att börja märka allas tänder. Det börjar känna som andra natur att titta på människors mun. När jag först träffar någon är det första jag märker är deras leende. Jag stirrar faktiskt i munnen medan de pratar, kolla ut tandköttet och hur rakt tänderna är. Om någon öppnar sin mun medan han skrattar, kommer jag definitivt att titta på deras molarer också.

5. Front office receptionisten kan göra eller bryta ditt rykte. Du kan vara den bästa tandläkaren i världen, men ingen kommer att se dig om de inte gillar de som jobbar på ditt frontkontor. De som jobbar på kontoret gör ditt kontors första intryck – om de är oförskämda i telefonen, kommer patienten att hänga upp utan att göra ett möte – så jag ser till att alla på min personal ler, hälsar patienter varmt , och erbjuder för att göra patienterna bekväma på något sätt som de kan.

6. Det kan vara svårt att få folk att ta sin tandvård seriöst. Tandhälsan påverkar hela kroppen. Om du har tuggummi, kan bakterierna komma in i blodet och det kan till sist döda dig. Centers for Disease Control och Prevention tyder på att nästan en tredjedel av amerikanerna har obehandlade hålrum, men de kommer inte att se en tandläkare eftersom de inte tycker att det är en stor sak. Nittiofemio procent av tandhälsan är patientens ansvar. Jag kan rädda någons tänder när de besöker mig på kontoret, men om de inte tar hand om det när de går hem, kommer situationen att gå tillbaka till där den började. Jag måste prata med patienter varje gång de kommer in för att understryka hur viktigt det är att hålla koll på sina rengöringar, hemma och på kontoret.

7. Dentalutrustning kan vara mycket farlig, så du måste vara super försiktig. Om någon drar sig i stolen för att de är nervösa, kan det vara lätt att oavsiktligt skada dem. Lyckligtvis har det aldrig hänt mig, men jag har hört talas om fall där en tandläkare av misstag klämde någon tunga med ett tandinstrument – och som tandläkare är du 100 procent ansvarig för sådana skador, även om det orsakades av Patientkvämning. Det är en annan anledning att du ska göra dina patienter så bekväma som möjligt: ​​Om de är avslappnade, är de mindre benägna att flytta runt, och du är mindre benägna att oavsiktligt skada dem.

8. Det finns för och nackdelar att arbeta för dig själv. Jag arbetade för en tandgrupp i två år, och nu äger jag min egen praxis. Jag tror att ibland tandläkare i tandläkare bara är intresserade av lönecheck. Jag föredrar att arbeta för mig själv, eftersom jag känner mig mer personlig kontakt med mina patienter och det finns mer flexibilitet överallt. Det sagt är överkostnaden mycket dyr. Du måste betala för komplexa maskiner samt engångsprodukter, och det blir väldigt dyrt. Dentalstolar kostar $ 10 000 per styck, och engångsprodukterna och instrumenten kostar ungefär 6 000 USD varje månad. Du måste också betala för ditt kontor, felförsäkring och löner till alla dina anställda. Jag jobbar fortfarande mer för mig själv än vad jag gjorde hos en tandläkare.

9. Mycket tandläkare har problem med rygg och nacke. Oavsett tandproceduren är du vanligtvis i samma position som svävar över patienten. Jag började nyligen ha väldigt svår smärta i ryggen efter att ha arbetat på en patient som behövde en fullständig munrekonstruktion från att gå igenom kemoterapi, vilket förstör dina tänder. Jag satt i en position som arbetade på henne i timmar. Jag har också sett patienter som hade förfall på varje enskild tand och behövde rotkanaler på de flesta. Dessa förfaranden kan vara mycket skatt på din kropp också. Nu gör jag yoga för min rygg, och det hjälper.

10. Dental försäkring kommer också att vara en smärta i din nacke. I de flesta fall kommer det belopp som ett försäkringsbolag betalar knappast att täcka tandläkarproceduren. Det tvingar vissa tandläkare att använda billigare arbetskraft och billigare utrustning för att få ut mer av försäkringsersättningen. Jag ville inte göra det, så mitt kontor accepterar bara en typ av tandvårdsförsäkring.

11. Allmänt sett har tandläkare en mycket hög grad av missnöje. Det finns en välkänd statistik som tandläkare har en extremt hög självmordsnivå. Och medan jag är verkligen väldigt glad med det arbete jag gör, förstår jag varför andra tandläkare inte är. Arbetet vi gör är mycket stressigt. Det är fysiskt tröttsamt, och det är känslomässigt utmattande också, eftersom du arbetar med oroliga patienter hela dagen. Du tittar på ruttna tänder hela dagen och lyssnar på ljudet av tänder skrapa (du blir van vid det). Det är också ganska vanligt att tandläkare känner sig “utbrända”, så det är viktigt att omge dig med stor personal och ge dig tid när du behöver det.

12. Även om folk hatar att komma in, är det värt det när de lämnar leende. Jag bestämde mig för att bli tandläkare eftersom jag ville hjälpa människor att le mer. Jag vet att det låter ostlikt, men det är så givande att se att folk lämnar sig lyckliga – oavsett om de kom in för att få en krona eller att tänderna blivit vitnade. När du kan lindra dina patienter av smärta och hjälpa dem att må bättre om sitt leende, känns det riktigt bra.