6 regler som jag har lärt mig i mitt liv som tandläkare

Alla tandläkare skapas lika när vi examinerar. Därifrån kommer den differentierande faktorn med avancerad utbildning, fortbildning och en vilja att fortsätta att lära och experimentera. De största lärdomarna vi lär oss kommer från våra misslyckanden.

När jag var i allmänläkare på Veterans Administration i Philadelphia lärde min mentor, Dr Alan Samet, mig en vital lektion. När jag kämpade för att ta bort en påverkad tredje molar – och i slutändan måste räddas av den högre beboern – såg Dr. Samet i bemusement. Efter att patienten avskedades och jag hade kritiserats av en senior bosatt för mina misstag satt jag nedgången framför Dr. Samet. Han frågade vad jag hade lärt mig. Med absolut ärlighet sagt jag till Dr Samet att jag nu förstod den värdefulla konsten att hänskjuta! Han skrattade och berättade för mig att, medan episoden hade varit svårt för mig att uthärda (för att inte tala om svårt för patienten) försäkrade han mig om de misstag jag hade gjort skulle sannolikt inte upprepas – eller åtminstone skulle jag göra dem mindre ofta . Faktum är att Dr. Samet hade rätt. I slutändan lärde mitt misslyckande mig mer än någon framgång kunde ha.

Minnet av mina misslyckanden har gjort mig till en bättre tandläkare, en som är ödmjukare och mer medveten om hans begränsningar. Framgången är bra men det är också en tonic. Framgång kan få dig att tro att du kan göra saker som du inte borde göra. En liten verklighet kan gå långt.

Regel # 2: Det handlar alltid om pengarna
När jag fortfarande var i mitt prostodontiska hemvist började jag månsken med endast en assistent och ingen reception person. Kontoret hade stora golv till tak fönster som förbises parkeringsplatsen. En snyggt klädd ny patient kom för att se mig och jag följde en fullständig serie av röntgenbilder och en fullständig undersökning, och presenterade henne med min behandlingsplan. Jag tror att summan för behandlingsplanen kom till ungefär $ 2000. Hon hade försäkring, så den totala skulle ha minskat med försäkringsförmånen. Men efter att ha sagt att kostnaden var orimlig, lämnade hon kontoret.

Att vara tandläkare samt receptionens skötare såg jag när hon kom in i sin bil, en nyastående ny Mercedes med de tillfälliga körkorten fortfarande synliga. När jag såg det var meddelandet jag fick, att hon inte värdesätter tandläkaren så mycket som hon gjorde sitt transportsätt.

Jag tror att var och en av oss har upplevt liknande situationer eller har presenterats med patienter som kräver att vi behandlar dem enligt deras maximala försäkringsförmån. Vissa tandläkare kan hävda att vi måste få patienterna att förstå värdet av god oral hälsa. Men volymen av vad en patient hör är direkt proportionell mot positionens tandläkare i patientens värdesystem.

Smärta kan flytta tandläkaren till ett högt ställningstagande. Men frånvarande smärta, vi måste slåss med en myriad av konkurrerande val som patienter kan spendera sin inkomst på. Ofta är artiklar som julklappar, kryssningar och bilar inte bara långt före tandvård på prioriteringslistan, men de lämnar några dollar för allt annat. Ibland görs patientbeslut på grund av din presentation, du eller ditt kontor. Men för det mesta är besluten bara baserade på hur mycket pengar som är inblandade, eller det faktum att patienter vill spendera sina pengar på annat håll.

Regel # 3: Du måste bryr dig
En familjvän, som hade en son som skulle gå i läkarskolan, hade en fråga. Med tanke på valet mellan två läkare – en som tydligt var en erkänd ledare på sitt område men med litet eller inget “sängläge” eller en som var ganska kapabel och hade utmärkt sängläge, ville den här läkaren vilja veta vilken läkare min fru och Jag skulle föredra? Båda oss sa den andra läkaren. Min väns son var chockad över vårt svar och förväntade oss fullt ut att välja “det bästa”. Han frågade varför.

Vi berättade för honom att behandling av en patient inte är begränsad till mekanisk diagnos och behandling. En patient måste tro att personen som bryr sig om honom eller henne inte bara är kunnig men bryr sig om huruvida patienten blir bättre eller inte.

En tro på ens vårdgivare är lika viktig som den tekniska framgången för behandlingen. Vi har alla haft vad vi anser framgångsrika fall men missnöjda patienter eftersom vi misslyckades i vår säng. När en patient tror att hans eller hennes läkare eller tandläkare inte bryr sig eller tror att pengar är det främsta problemet, kommer patienten att bli arg och hitta fel – om det finns fel eller inte.

Jag ringer fortfarande mina kirurgiska och rotkanal patienter dagen efter ett förfarande. Medan jag tror att jag har gett utmärkt vård, mer viktigt, visar samtalet att jag bryr mig mer om den personen än hans eller hennes pengar. En patient som tror att han eller hon har fått utmärkt vård kommer att vara en lyckligare och mer uppskattande patient.

Regel # 4: Låt gå
När jag först gick in i privat träning jag micromanaged allt och blev arg när en lagmedlem fick ta ledig tid för sjukdom, ett sjukt barn eller någon annan anledning. Det var inte så att jag var genomsnittlig. Jag hade stora räkningar att betala, och när lagmedlemmarna inte fungerade blev mitt jobb svårare. I slutändan berörde denna situation daglig produktion.

Jag önskar att jag kunde berätta när jag hade min epiphany. Men en dag insåg jag att mina lagmedlemmar hade egna liv! Jag har varit lycklig att ha haft privilegiet att anställa och kunna hålla ett lag tillsammans i många år. Lagmedlemmarna känner till sina jobb och sina ansvarsområden. Jag var tvungen att lära mig att lita på dem att göra vad jag betalade dem att göra, låt dem då göra det. Jag svävar inte längre runt receptionen, eller ständigt ifrågasätter personal om detta eller det är gjort. Om en av lagmedlemmarna behöver ledig tid, ger jag det utan tvekan, eftersom de gör jobbet bra och förtjänar min förtroende.

Det finns tillfällen då lagmedlemmar måste ta med sina barn eller barnbarn till kontoret av en eller annan anledning. I en yngre ålder skulle jag ha invändat och klagat över störningen. Idag är de här barnen välkomna på kontoret och bringar ett leende i mitt ansikte.

Teammedlemmarna tar bara barn till kontoret så att de kan fortsätta arbeta på grund av deras lojalitet mot mig. De vill inte ta av jobbet, utan de vill fortsätta arbeta. Eftersom laget är som min andra familj, varför ska inte deras barn alltid vara välkomna?

Lagmedlemmar som sjukskrivning, semesterlov, sjukförsäkring och pension är mer än bara ett kostnadscenter. Dessa fördelar visar att du bryr dig. Dessutom gör de ditt lag lyckligare och friskare. Detta är en mycket större payback än du kan tänka dig.

Regel # 5: Kom ihåg att det är ett företag
Det skulle vara trevligt att tänka på våra metoder på annat sätt än bara pengar. Men – helt enkelt – om våra utgifter överstiger våra intäkter, kommer vi inte att kalla oss något annat än konkurs. Du bör ha en anställdsmanual för att ta itu med problem som jobbbeskrivningar, förväntad arbetstid och fördelar. Håll ögonen på kundfordringar och försök att inte överlåtas till de senaste måste-leksakerna.

Samtidigt måste du känna igen behovet av att investera i ny utrustning och träning som förbättrar din träning. Dessutom fungerar den största faktorn i produktionen av intäkter effektivt. Du har bara en viss tid varje dag, så du måste maximera användningen av den här tiden.

Du bör analysera hur mycket tid du behöver för behandling, boka sedan i enlighet med detta. Det är okej att tidbehandlingsprocedurer för att ta reda på hur mycket tid som används. Jag tror att du kommer att bli förvånad hur mycket tid du slösar bort. Tänk inte att det här är en kall, beräknad verksamhet. Patienter kommer att uppskatta din vara i tid och få dem ut ur stolen snabbare. Att köra en effektiv och tidspraxis gör att dina patienter förstår att du värdesätter sin tid också.

Regel # 6: Det finns inga regler!
Du måste styras av dina principer och etik. Med andra ord måste du göra vad du tycker är rätt. Men det finns ingen skada i att lära av andra. Det finns inte heller något behov av att “återuppfinna hjulet.” Om du har chans att ingå ett avtal med en associate som ser lovande ut så gör du det.

Rusa inte in i en privat privatpraxis. Medan en solo privatpraxis har fördelen att du är chefen betyder det också att du har ensam ansvar för allt från patientvård till vattenräkningen. När något går fel, kommer alla att förvänta dig att lösa problemet eftersom “du är chefen”.

Även om du inte har någon bättre uppfattning om hur man åtgärdar en situation än någon annan, är det oumbärligt. Du bär skulden ensam. Människor säger ofta till mig hur lycklig jag är eftersom jag är min egen chef och kan ställa egna timmar. Verkligheten är att medan allt som är sant, är jag också ansvarig för mina patienter, team, labbet, min familj och jag själv. Det ansvaret kan skapa mycket oro och ångest samt stor glädje.

Min sista råd är att hitta personer med vilka du delar den oro och glädje. Om du bygger en varm och omtänksam miljö i din övning och hemma, har du ett stödsystem som gör det möjligt för dig att lyckas.