Hur du kan skapa en lång relation med din tandläkare

tandläkare

Tandvård har praktiserats i mer än 9000 år. Under den tiden har det skett massiva förändringar i verktyg, metoder och metoder. Trots dessa förändringar har en sak varit densamma – vikten av patient / tandläkare.

Så länge som tandläkarmottagningen har varit, har också det varit rädsla för tandläkaren. Tandfobi har blivit ingrained i den vanliga kulturen med idiom som att dra tänder som brukar innebära svårt och obehagligt. Som ett resultat har en viktig del av tandläkarens roll blivit att sätta patienten tillfredsställande, vilket gör dem säkra och bekväma.

De med tandfobi undviker tandläkare som om de är en sjukdom. Tyvärr är det ett bra sätt att sluta med tandköttssjukdomar eller andra orala komplikationer genom att avbryta regelbundna kontroller. Att undvika enkla och bekväma besök leder till en högre sannolikhet att kräva ett besök på en akut tandläkare. Därför är det viktigt att upprätta ett bra förhållande mellan patient och tandläkare.

Vad bygger ett bra förhållande mellan en patient och en tandläkare? Ett bra förhållande mellan patient och tandläkare är en av förtroende, förståelse och stark kommunikation. Ett bra förhållande är vänligt men professionellt, ett förhållande där ömsesidigt förtroende och förtroende är säkrade. Därför är det oerhört viktigt att tandläkare också förstår människor. Tandläkarskräck är ett vanligt problem hos människor och psykologi är oerhört viktigt för att undvika att problemen blir långvariga eller förstärks. Här finns mer att läsa om tandläkarskräck som kan hjälpa dig som tandläkare att förstå metoder som kan hjälpa.

Ångest är en av grundproblemen i tandläkarskräck. Oftast kommer en patient att bli orolig, antingen för att hon är angelägen om tandläkare eller oroade sig för ett visst förfarande, och när detta händer påverkas tandläkarens välbefinnande och i förlängning förmågan att göra bra arbete.

En studie visade att tandkänsla förekommer i en frekvens av 10% inom den allmänna befolkningen och tilldelade sex faktorer som orsaker: existerande ogynnsamma attityder gentemot tandläkare, sällsynta kontroller, missnöje med egen mun, litet antal fyllda ytor, kvinnlig och har en lägre inkomst. Tyvärr kan dessa sällsynta kontroller leda till komplikationer och ytterligare ångest eftersom de har större risk att kräva en akut tandläkarmottagning.

Det är viktigt för tandläkare att vara medveten om dessa orsaker, så att de är bättre rustade att ta itu med dem och göra en bättre patient / tandläkare relation. Patienterna kan också hjälpa till att lösa problemet genom att ta itu med dessa grundorsaker och minimera deras ångest, och börja med att vara ärliga om det med sina tandläkare. Om du är en person som lider av dental ångest, nämna det till din tandläkare och hon kommer att arbeta med dig för att hitta ett sätt att lindra stressen.

En studie publicerad i British Dental Journal fann att människors allmänna syn på tandhälsan är ett resultat av kumulativa erfarenheter och händelser i sina egna liv. Bland de starkaste faktorerna som påverkar sannolikheten för att en person har tandvård är erfarenheter från barndomen och i de tidiga formativa åren eller över den tidigare delen av vilka specialister som kallar en “hälsokarriär”.

Vad får en patient av ett bra förhållande med sin tandläkare?

Hon känner sig mer bekväm. Hon känner mindre stress. Viktigast, hennes tandhälsa blir bättre. Att vara bekväm med att besöka en tandläkare innebär att hon inte undviker hennes regelbundna kontroller och fördelar med ett vackert, friskt leende.

Det finns två sätt att patienter kan ha ett bättre förhållande till en tandläkare. Den första är genom att ändra sina egna syn på tandvård. Att ändra din åsikt kan vara svårt, särskilt om du har haft en dålig upplevelse eller har en rädsla för tandvård.

Är du som 5% – 8% av svenskarna som undviker att gå till tandläkaren på grund av rädsla? Det första du kan göra är att välja en bra tandläkare. Du kommer aldrig att övervinna din rädsla för tandläkaren om du inte gillar din tandläkare personligen. En stor del av god tandvård sätter patienten tillfredsställande. Välj en tandläkare som du gillar. Det är svårt att hålla en konversation när någon har fingrar i munnen, men det är bäst att välja någon du gillar att prata med när du kan.

När du är positiv om en resa till tandläkaren, blir det bättre för alla. Tandläkaren är bekvämare och lugnare på tänderna, och han eller hon kan göra ett bättre jobb. Du kommer känna dig mer bekväm och bekväm i stolen. Att bli bekväm med regelbundna besök på tandläkaren hjälper till att förhindra kostsamma resor till akuttandläkare, förhindrar smärtsam eller irreversibel skada, förbättrar den övergripande hälsan och gör det lättare för tandläkaren att behålla din orala hälsa.

tandläkare

Hur du övervinner din tandläkarskräck

Det första du ska göra när du har problem med tandläkare är att erkänna det. Du kommer inte komma någonstans genom att undvika problemet. När du erkänner att du har problem kan du vidta åtgärder för att övervinna det. Om du inte gör det kommer du aldrig att möta problemet och ha ett bra förhållande till din tandläkare.

Därefter räkna ut var din rädsla eller misstro mot tandläkare härstammar från. Vissa människor har en lättare tid med detta steg än andra. Kanske kommer du ihåg att ha en dålig upplevelse hos tandläkaren när du var barn. Dåliga erfarenheter som ungdomar är en av de främsta orsakerna till att människor räddar en resa till tandläkaren. Det är viktigt att ta reda på varför du har ett problem eftersom det hjälper dig att lösa problemet.

När du väl har bestämt dig för varför du har problem, fråga dig själv om du behöver hjälp. Hjälp kan komma i många former. Det kan vara så enkelt som en konversation med din tandläkare, eller det kan vara professionell terapi. Oavsett fall, var inte rädd för att be om hjälp. Du kan som vän eller familjemedlem som du litar på att prata problemet med dig. Ibland bara pratar om någonting kan hjälpa dig att må bättre. Vänner och familj kan också erbjuda det stöd du behöver för att bygga förtroende och komma över din rädsla för tandläkare.

Slutligen måste du begå att lösa problemet. Ge inte upp dig själv. Att övervinna en rädsla är utmanande, men tillräckligt beslutsamhet och rätt inställning kan du övervinna någonting. Berätta för dina vänner och familj du försöker övervinna din rädsla och de kommer att stödja dig på din resa till självförbättring.

Genom att läsa den här artikeln tar du redan dina första steg mot att förbättra din relation med din tandläkare och övervinna dina personliga rädslor. Stick med din plan och du kommer att hitta till tandläkaren för att vara en vind. Kanske kan du även njuta av det. Den känslan av rena tänder när du lämnar känner dig fantastisk.

Att hitta en tandläkare som du gillar, litar på och trivs med, gör det mycket lättare att övervinna din ångest. En tandläkare kan vara en annan person du letar efter för hjälp och support. De är engagerade i att ge bättre munhälsovård och se till att varje besök, om det är vanlig eller akut tandvård, kan du lämna varje besök med ett vackert och hälsosamt leende.

Förutom att förbättra dig själv för att få ett bättre förhållande kan du också byta tandläkare, klinik eller tandvård.

Om du har problem med din nuvarande tandläkare eller med sin övning börjar du med att prata med dem om det. När allt kommer omkring är de där för att hjälpa dig. Om du har problem med någon aspekt av ditt tandhälso-team, ta upp det med vänlighet nästa gång du går på en tid. Om du närmar dig denna konversation med rätt attityd, kommer du att hitta det lättare för alla och för ömsesidig nytta.

Om det finns något som din tandläkare kan göra specifikt för att hjälpa dig eller få dig att känna sig mer bekväm, kommer de noga att göra det, med anledning. Ta upp det nästa gång du ser din tandläkare, och de kommer troligtvis att rymma dig. Trots allt är din lycka deras framgång. De vill att du ska vara glad, hälsosam och ha ett bra leende.

Var alltid framme om du har en dental fobi, oavsett om du just har bytt till en ny tandläkare eller aldrig sagt till din nuvarande tandläkare. De behöver veta så att de korrekt kan ta itu med problemet och eventuellt hjälpa dig att övervinna det.

Om det är svårt för dig att prata med din tandläkare ensam, ta med en vän eller familjemedlem för stöd. Det är alltid bra att be om hjälp.

Framför allt är det viktigaste att göra med att kommunicera. Här är några tips för bra kommunikation med ditt tandvårdspersonal och din tandläkare.

Var ärlig. Att prata med din tandläkare är inte till hjälp om du inte är ärlig. Att vara ärlig betyder inte att du måste vara oförskämd, men innebär att du är öppen om dina känslor. Om något skrämmer dig, borde du låta dem veta. Om du är obekväma lägger dig tillbaka i stolen, låt dem veta. Om du har en bra tandläkare, kommer de att göra allt de kan för att hjälpa dig utan att offra kvaliteten på din tandvård.

Innan du börjar en konversation med din tandläkare om dina specifika behov är det bra att veta var du står. Det enklaste sättet att berätta om du har tandvård är att ta reda på var du står på tandvågskalan. Du kan hitta mer information om Dental Angst Scale här och ta ett test för att avgöra var du ligger.

Ett annat sätt att ha bra kommunikation är att lyssna. Du borde lita på din tandläkare och respektera vad de berättar för dig. Att lyssna noga på deras förslag kan göra upplevelsen bättre för er båda. Tänk alltid på att de är där för att hjälpa dig och kommer att göra allt de kan för att göra din upplevelse så bra som möjligt.

Om du följer tipsen i den här artikeln hittar du det mycket lättare för tandläkaren. Du kommer att ha större kontroll över din hälsa och kommer att veta hur man blir frisk och håller sig frisk.