Två sätt att bli en standout tandläkare

Majoriteten av patienterna tror att de flesta tandläkare är bra – och de har rätt. Tandläkaren som helhet har visat konsekvent höga krav.

De flesta människor, oavsett hur de kan känna sig för att ha en rotkanal, är övertygade om att vart som helst de kan vara säkra på att förfarandet kommer att vara säkert. De flesta förväntar sig att tandläkaren kommer att vara välutbildad och trovärdig, och att personalen behandlar dem med omsorg och respekt.

Det betyder att du redan har en betydande grad av trovärdighet i ögonen, även innan de möter dig, bara på grund av att du tillhör ett respekterat yrke. Det är de goda nyheterna.

Utmaningen är hur får du patienter att se ditt unika värde? De flesta patienter kan inte särskilja kliniska skillnader. Med inget annat att fortsätta gör dom sina bedömningar om en övning baserad på ofta ganska nyckfulla personliga preferenser: “Jag gillar en ung läkare som känner till de senaste teknikerna.” “Jag gillar en äldre läkare som har mycket erfarenhet.” “Jag vill gå till en övning som ligger nära min frisyr så jag kan planera möten tillsammans. “När vi inte ser mycket skillnad mellan alternativ, tenderar våra val att bli godtyckliga.

Det finns två sätt att övervinna denna tankegång, och du måste använda dem båda. Den första är genom att skapa rätt fysisk miljö. Du behöver ha en anläggning som omedelbart kommunicerar “högt värde” till alla som går in och skapar den typ av energi som motiverar människor att agera. Oavsett om det är en högteknologisk upplevelse, en familjevänlig atmosfär eller en elegant spa-stil, bör din anläggning vara en exakt reflektion av din personlighet och en stark indikator på ditt värde.

Det andra sättet att få patienter att förstå ditt unika värde är genom de interaktioner du och laget har med dem. Bra praxis bygger på stora relationer. Det betyder inte bara vänskapliga “knowing” -förhållanden, utan relationer baserade på äkta förtroende och uppskattning. Du kan inte bara lita på dem och hämtar rätt ledtrådar från miljön du skapat. Du och laget måste också uttryckligen kommunicera ditt värde, i de saker du säger och gör. Du måste träna dem tidigt och ofta. Omfattande klinisk och estetisk vård är ett livslångt behov av någon värdemedveten person. Det är ditt ansvar att låta patienterna veta att din övning är platsen för att få det.

Det låter enkelt och det är. Att skilja dig som tandläkare är en fråga om visa och berätta. Visa dina patienter du är speciell genom att skapa en speciell miljö och berätta för dem att du är speciell genom att ha rätt samtal om värde.